Nya uppgifter: Korv och bacon kan ge cancer
Enligt uppgifter från den brittiska tidningen Daily Mail kan världshälsoorganisationen WHO redan på måndag i nästa vecka gå ut med beskedet att processat kött ska listas som cancerframkallande, detta enligt en källa med insyn i WHO. Det här rapporterar Sveriges Television.
Samband mellan processat kött och tarmcancer
På WHO:s lista över cancerframkallande ämnen idag hittar vi cigaretter, alkohol, asbest och arsenik. Efter att forskare hittat ett samband mellan processat kött och tarmcancer kan nu alltså produkter som bacon, skinka och kallskuret komma att läggas till på listan.
Om uppgifterna stämmer återstår alltså att se i nästa vecka – men enligt tidningen Daily Mail kan det nya beskedet komma att få stora konsekvenser för kött- och snabbmatsindustrin.
Vad tror du om de nya uppgifterna? Om de stämmer, kommer du att sluta att äta processat kött då?
Lever du med en MPN-diagnos?
Då vill vi bjuda in dig till att delta i en enkätundersökning. Syftet med undersökningen är att skapa en djupare förståelse för de känslor och upplevelser som patienter med MPN står inför. Genom att ta del av dina erfarenheter kan vi identifiera områden där förbättringar och stöd behövs mest.
Kommentera denna artikel
Men hur seriöst är detta. Artikeln i Aftonbladet är ursprungligt från 2006 och även WHO publicering också. Plockar Aftonbladet upp gamla artiklar för att ha något att skriva om. Jag kan inte klistra in en länk här men googla på "farligt med skinka" då kan man läsa det gamla där.
Men hur seriöst är detta. Artikeln i Aftonbladet är ursprungligt från 2006 och även WHO publicering också. Plockar Aftonbladet upp gamla artiklar för att ha något att skriva om. Jag kan inte klistra in en länk här men googla på "farligt med skinka" då kan man läsa det gamla där.
Men hur seriöst är detta. Artikeln i Aftonbladet är ursprungligt från 2006 och även WHO publicering också. Plockar Aftonbladet upp gamla artiklar för att ha något att skriva om. Jag kan inte klistra in en länk här men googla på "farligt med skinka" då kan man läsa det gamla där.
Efter besöket på avdelningen för produktion av leverpastej på 70-talet slutade äta densamma. Efter en tid slutade äta alla sorters korvar när jag begrep att jag, som med leverpastejen, inte viste vad jag egentligen stoppade i min mage. Fortsatte dock periodvis med lufttorkad Serrano- och Parmaskinkan. Nu slutar jag med det också. Det gäller att utesluta kända hälsofaror. Det finns ju inlagd sill och gravad lax istället. Rökt lax kan man också glömma. Håller inte med dem som säger att bara du gillar det så är det bra för dig. Svamp är gott, flugsvamp är läcker, men dödlig.
Detta är ju ingen nyhet, det är alltid nitritsalt, rökarom och annat i rökta köttprodukter, vilket är cancerframkallande. Gör man sin egen korv och liknande är det ingen fara.
cgzGjag själv tyckte inte om processad kött, men det är viktig att tänka på allmänhetens hälsa.
Tack
cgzGjag själv tyckte inte om processad kött, men det är viktig att tänka på allmänhetens hälsa.
Tack
cgzGjag själv tyckte inte om processad kött, men det är viktig att tänka på allmänhetens hälsa.
Tack
Ja man bestämmer själv vad man ska äta osv.men jag själv ska sluta äta prossesad mat. Det stämmer som ni skriver att det varnas hit och dit och är tyvärr en stor del av våran vanligaste matvaror som är med bland dom dåliga . Och beror på att vi utsätts för pengadrivande storbolag som skiter i om saker är bra eller dåliga för oss så länge dom tjänar pengar. .
Om vi skulle leva som folk gjorde för 100 år sedan skulle cancer knappt existera. .
Ja man bestämmer själv vad man ska äta osv.men jag själv ska sluta äta prossesad mat. Det stämmer som ni skriver att det varnas hit och dit och är tyvärr en stor del av våran vanligaste matvaror som är med bland dom dåliga . Och beror på att vi utsätts för pengadrivande storbolag som skiter i om saker är bra eller dåliga för oss så länge dom tjänar pengar. .
Om vi skulle leva som folk gjorde för 100 år sedan skulle cancer knappt existera. .
Inga har kommenterat på denna sida ännu