Kosttillskott & vitaminer
Senast publicerade artiklarna
-
Försäljningen av kosttillskott slår ständigt nya rekord
Pulver, piller, drycker, bars och geler marknadsförs med argument att vi ska bli friskare, må bättre eller orka mer. Men vilka behov har vi egentligen av kosttillskott? Och vilka faror kan finnas? Professor Arne Ljungqvist, som förestår Sveriges ledande Anti Dopnings-st...
1 Kommentarer -
Ät rätt – men vad innebär det?
Ät nyttigt och rätt - men vad innebär det? Sofia Antonsson, dietist och expert på Dietkokboken.se svarade på besökarnas frågor om kost och hälsa i en chatt.
-
Gröna blad kan motverka AMD
Att tappa synen är mångas stora skräck. Åldersförändringar på gula fläcken i ögat kan göra att du i praktiken nästan blir blind. Men studier visar att det kan gå att motverka åldersförändringar genom att äta rätt.
-
Mat ger bättre hår
Vill du ha bättre kvalitet på håret? Ät mat och öka ämnesomsättningen. Det rådet ger Netdoktors hud- och hårexpert Mats Berg, docent och överläkare vid Hudkliniken i Sörmland.
-
Kolesterol och LCHF-kost
Är LCHF-kost ett bra alternativ för den som vill sänka sitt kolesterol? Anders G Olsson, seniorprofessor i invärtes medicin, svarar på läsarfrågor.
-
Experten om naturliga läkemedel
Växtbaserade läkemedel, naturläkemedel och kosttillskott – det kan tyckas som en djungel av olika naturliga preparat att välja på. Netdoktors expert Magnus Nylander reder ut begreppen.
3 Kommentarer
Faktablad om sjukdomar och hälsotillstånd
Här nedan ser du faktablad som är skrivna av läkare. Du hittar alla faktablad under rubriken ”Sjukdomar” i menyn.
-
Stenålderskost och viktminskning
Med stenålderskost menar man en kost som försöker efterlikna den kost man tror att våra förfäder åt. Men vad har den för effekt på hälsan långsiktigt?
-
Nyttiga bakterier
Tarmen innehåller flera olika bakterier som hjälper till med nedbrytningen av den mat vi äter och skyddar oss mot anfall från patogena, det vill säga sjukdomsframkallande, bakterier.
-
Glukosamin
-
Chili och peppar
Ju mindre chilifrukten är desto starkare är den. Men frukten har fler egenskaper än att bränna till i munnen. Den ökar bland annat kroppens förbränning och har antiinflammatoriska effekter.