Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Skinka och salami dåligt för dina barn

Annons

Risken för att drabbas av tarmcancer senare i livet ökar bland barn som äter skinka och salami dagligen. Det menar välgörenhetsorganisationen World Cancer Research Fund (WCRF) som varnar för att ge sina barn skinka, korv eller någon annan typ av charkvara som innehåller bearbetat kött.&nbspWCRF menar att risken för att drabbas av tarmcancer ökar ju mer charkvaror man äter.

Än så länge har det inte gjorts någon forskning på barn men organisationen hävdar att bevisen vad gäller cancerrisken för vuxna är så pass starka att man bör tänka på sina barn. Från fem års ålder bör man vänja sina barn att äta mer hälsosamt så att de får nyttiga matvanor i tidigt skede av livet. Skinka bör därför undvikas helt eller endast ges till barnen någon enstaka gång, och intaget av rött kött bör begränsas till max 500 gram i veckan, anser WCRF.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.