Kött den största riskfaktorn för Alzheimers sjukdom
En forskningssammanställning från USA, nyligen publicerat i tidskriften Journal of the American College of Nutrition, har sammanställt data som omhandlar kost från tio länder och data från observationsstudier om Alzheimers sjukdom och kost. Studien visar att ägg och mejeriprodukter ökar risken för att drabbas av Alzheimers, men att det är intag av kött som ökar risken allra mest.
Man tror at animalier ökar risken för Alzheimer på grund av mättat fett och en överkonsumtion av koppar och järn.
Ett tillräckligt intag av D-vitamin och ett högt intag av växtbaserad mat – grönsaker, frukt og fullkorn, minskade risken för Alzheimers sjukdom, enligt sammanställningen.
Kommentera denna artikel
Fel adress till optikern: det ska vara:
wallgrensoptik.se
det smög sig in ett onödigt s i den första varianten.
Jag läste att det är brist på antioxidanter som gör att blodfetterna härsknar, stelnar på kärlens väggar och leder till åderförkalkning som sedan minskar flödet av blod och näringsämnen via hjärnan ut i ögonen.
Man kan ofta se samband mellan AMD -gula fläcken och senare i livet demens.
Gula fläcken uppstår i allmänhet på grund av förtvinade synceller i brist på näring. Näthinnan är ju hjärnans yttersta del så de har ett klart samband.
Jag är reumatiker 75 år gammal, men min biologiska ålder mättes nyligen till mellan 43 - 46 år i fem olika mätningar. Läkaren var så häpen att han gjorde om mätningarna. Arteriografi heter mätmetoden.
Jag har i flera år ätit en kapsel KLARIN PERFEKT, den vidgar trånga blodbanor och motverkar härskning av blodfetterna tack vare mixen av antioxidanter m.m.
Den börjar finnas hos allt fler optiker och de första apoteken. Sök på nätet så hittar ni.
Nu äter läkaren också Klarin Perfekt kan tilläggas: Björn Gunnarsson i Malmö. Liksom min optiker. Hemsidor:
gunnarsonlakarkonsult.se
Wallgrensoptiks.se
Inga har kommenterat på denna sida ännu