Livsmedelsverket ger svar om LCHF
Fett och LCHF-diet (Low Carb High Fat) har debatteras mycket i media på senaste tid. och Nu reder Livsmedelsverket ut de missförstånd de anser har uppstått kring vetenskapen om fett och hälsa.
- Bland annat kan man få intryck att vetenskapen skulle ha svängt när det gäller fett, men det stämmer inte. Därför har vi nu tagit fram svar på några vanliga frågor om LCHF, säger Anette Jansson, chef på Livsmedelsverkets rådgivningsenhet i ett pressutskick från Livsmedelsverket.
Vad anser du om LCHF? Diskutera direkt under artikeln.
Kommentera denna artikel
Nu några år senare är det nog få som inte inser att vetenskapen har svängt. Socker (olika typer och namn) är problemet, inte mättat fett. Noterade f ö att smörkonsumtionen är på väg upp i USA ett gott tecken på att något verkligen börjat röra på sig
Inga har kommenterat på denna sida ännu