Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Hälsosamma livsmedel ofta bluff

Annons

Påståenden om att vissa livsmedel är hälsosamma saknar ofta vetenskaplig grund.&nbspEnligt en genomgång som den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, låtit göra saknar ungefär två tredjedelar av påståendena täckning.

Totalt har myndigheten granskat 500 matvaror som till exempel påstås innehålla vitaminer, fibrer eller bakterier som skulle vara bra för hälsan. Därefter bedömde en oberoende panel av experter vilket vetenskapligt stöd det fanns för att matvarorna verkligen skulle vara hälsosamma. Studieresultaten pekar på att det saknas stöd i två tredjedelar av fallen. Det gäller till exempel ingredienser som så kallade probiotiska bakterier.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.