Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Bakterier i kryddor bakom matförgiftningar


Publicerad den: 2008-10-30

Annons

Antalet matförgiftningar som misstänks ha orsakats av grönsaker har ökat kraftigt de senaste åren. En orsak kan vara den ökade konsumtionen av färska exotiska kryddor som basilika, koriander och citrongräs. Nu ska Livsmedelsverket göra en kartläggning över hur vanligt det är med salmonella, e coli och campylobakter i kryddväxter. – Konsumenterna ska ha tillgång till säkra livsmedel och vi och kommunerna måste öka vår kunskap för att kunna bidra till det, säger projektledaren Nina Karnehed på Livsmedelsverket.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.