Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Webbinarium: Vägen till bättre livskvalitet trots migrän och huvudvärk

Den 23 januari 2024 sände Netdoktor ett webbinarium som handlade om migrän och huvudvärk. Syftet var att öka förståelsen och ge verktyg för att hantera migrän på ett mer effektivt sätt​​​​​​​. Fyra experter delade med sig av sina erfarenheter, insikter och kunskaper om migrän. Här kan du se en inspelning av hela webbinariet. 


Publicerad den: 2024-01-25

Annons

Annons
Annons

Det finns många olika typer av huvudvärk och en vanlig form är migrän. Migrän kommer ofta i intensiva anfall där vanliga symtom är ensidig och pulserande huvudvärk, illamående och kräkningar, känslighet för ljud och ljus samt att värken blir ofta värre vid fysisk ansträngning och när man rör på huvudet. Symtomen påverkar ofta vardagslivet och den psykiska hälsan för den som lever med diagnosen.

Det finns olika typer av migrän och både vuxna och barn kan få det. Två av de vanligaste typerna är migrän utan aura och migrän med aura. 

I klippet här nedan kan du se en inspelning av webbinariet om migrän och huvudvärk.

 

Se hela webbinariet om om migrän

Klippet här ovan är en del av ett längre webbinarium som sändes den 23 januari 2024. Arrangörer för webbinariet var Huvudvärksförbundet och Netdoktor. Sponsorer var Abbvie, Lundbeck och Pfizer. Klicka här om du vill se hela webbinariet om migrän och huvudvärk.  

Under webbinariet hörs fyra experter berätta om sina erfarenheter och kunskaper kopplat till migrän:

  • Mattias Linde, professor i neurologi och medicinsk ansvarig för den nyöppnade regionala migränmottagningen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.
  • Ingela Nilsson-Remahl, överläkare i neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och ordförande för Nationella riktlinjegruppen migrän.
  • Anna Forsberg, sjuksköterska och professor i vårdvetenskap vid Lunds universitet. 

Moderatorer var:

  • Gustav Hadin, vice ordförande för Huvudvärksförbundet och som även delar med sig av sina egna erfarenheter av kronisk migrän.
  • Besima Aho, chefredaktör och ansvarig utgivare på Netdoktor. 

 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.