Frukt kan minska risken för erektionsproblem
Erektionsproblem kan uppstå på grund av en rad olika anledningar som till exempel hjärt- och kärlsjukdom, diabetes men också prestationsångest och naturligt åldrande.
En ny studie som nyligen publicerats i American Journal of Clinical Nutrition visar att män som lägger till mer frukt i kosten kan minska risken för impotensproblem, erektil dysfunktion. Det skriver Läkare för framtiden.
I studien Health Professionals Follow-Up deltog 25 096 män vars kost och eventuella förekomst av erektil dysfunktion registrerades.
Minskad risk för impotens med antioxidanter
Resultatet av studien visar att de män som åt mest frukt hade 14 procent minskad risk för erektil dysfunktion jämfört med de män som åt minst frukt.
De deltagare som hade högst intag av fytokemikalierna, det vill säga fytonutrienterna, antocyaniner, flavoner och flavononer hade för var och ett av dessa ämnen mellan 11-16 procent minskad risk för att drabbas av erektil dysfunktion.
Hiv och åldrande – Avsnitt 1: ”Att kunna diskutera att åldras med välbehandlad hiv är ju fantastiskt”
Medicinska framsteg har gjort det möjligt för många med hiv att leva ett långt och friskt liv, men det kvarstår en rad utmaningar. Här får du möta Inger Forsgren som har levt med hiv sedan 80-talet och Göran Bratt som är pensionerad läkare och hivexpert.
Fytokemikalier fungerar som antioxidanter i människokroppen.
Läs också: Impotensproblem ger många män sämre livskvalitet
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu