Frukt kan minska risken för erektionsproblem
Erektionsproblem kan uppstå på grund av en rad olika anledningar som till exempel hjärt- och kärlsjukdom, diabetes men också prestationsångest och naturligt åldrande.
En ny studie som nyligen publicerats i American Journal of Clinical Nutrition visar att män som lägger till mer frukt i kosten kan minska risken för impotensproblem, erektil dysfunktion. Det skriver Läkare för framtiden.
I studien Health Professionals Follow-Up deltog 25 096 män vars kost och eventuella förekomst av erektil dysfunktion registrerades.
Minskad risk för impotens med antioxidanter
Resultatet av studien visar att de män som åt mest frukt hade 14 procent minskad risk för erektil dysfunktion jämfört med de män som åt minst frukt.
De deltagare som hade högst intag av fytokemikalierna, det vill säga fytonutrienterna, antocyaniner, flavoner och flavononer hade för var och ett av dessa ämnen mellan 11-16 procent minskad risk för att drabbas av erektil dysfunktion.
”Livet med hiv” – en ny podd från Posithiva Gruppen
”Livet med hiv” är en helt ny podd från Posithiva Gruppen, Sveriges största patientorganisation för personer som lever med hiv. Podden innehåller både personliga och professionella reflektioner kring hur det är att leva med hiv i Sverige idag.
Fytokemikalier fungerar som antioxidanter i människokroppen.
Läs också: Impotensproblem ger många män sämre livskvalitet
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu