Färre läkare finner jobbet meningsfullt
Sjuksköterskor och barnmorskor som jobbar inom kirurgi och medicin ser mest mening med sina jobb. Däremot är det allt färre läkare som anser att jobbet är meningsfullt. För 15 år sedan var det 95 procent av läkarna som ansåg att jobbet var meningsfullt, men i år hade siffran sjunkit till 85 procent. Mikael Rolfs, specialistläkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna och styrelseledamot i Läkarförbundet tror att minskningen kan bero på att läkare fått allt mer administrativa uppgifter. – Det är tid som man inte längre kan lägga på patienter, säger han. Undersökningen är gjord av Statistiska centralbyrån, SCB, tillsammans med tidningen Du & Jobbet.
Kommentera denna artikel
Det stämmer nog. Varför skall läkare med 7-10 års utbildning jobba ihjäl sig för att det är underbemannat och att de flesta patienter är multisjuka som inte går att bota.
Drömjobbet för läkare måste vara att arbeta på en vårdcentral eller husläkaremottagning där det tar 15 minuter att bli av med patienten för de 350.- som socialstyrelsen bestämt är gränsen.
De arbetar aldrig övertid, har semester på somrarna och ledig alla helger och 50-60000:- i lön. Rena drömjobbet.
Inga har kommenterat på denna sida ännu