Netdoktor sätter fokus på neurologi
Över en halv miljon människor i Sverige lever med en neurologisk sjukdom och varje år insjuknar närmare 40 000 personer med neurologisk diagnos. Under en månad kommer Netdoktor att sätta extra mycket fokus på området neurologi.
Det neurologiska området är stort och innefattar många sjukdomar. Netdoktor väljer nu att uppmärksamma Parkinsons sjukdom, demens och multipel skleros.
– Vi har tidigare lanserat fokusområden om Parkinsons sjukdom, demens och multipel skleros. Nu följer vi upp dessa fokusområden genom att ge Netdoktors besökare och medlemmar möjlighet att chatta med neurologer som har dessa specialistområden, säger Mats Halldin, medicinsk chef och läkare på Netdoktor.se.
Rögle BK:s tränare Björn Hellkvist om Parkinsons sjukdom
I en intervju med Björn Hellkvist, hockeytränare för Rögle BK berättar han om när han vid 28 års ålder fick diagnosen Parkinsons sjukdom. Idag har han hittat vägen tillbaka och upptäckt nya sidor av livet.
Vill du få mer kunskap om Parkinsons sjukdom?
Nu startar Netdoktors Kunskapsbrev om Parkinsons där du får råd som kan hjälpa dig eller din anhörige, info om behandlingsalternativ, nya forskningsrön och kunskap om vårdens skyldigheter. Direkt till din e-postadress.
– Idag kan jag uppskatta små saker på ett helt annat sätt. Innan min diagnos var jag väldigt stressad och levde aldrig i nuet. Jag har inte lika bråttom och prioriterar helt annorlunda, säger Björn Hellkvist.
Att leva med neurologisk sjukdom
Hur är det att leva med neurologisk sjukdom?. Netdoktor kommer att anordna tre neurologichattar där första chatten handlar om Parkinsons sjukdom.
Planerade chattar
Onsdagen den 25 april klockan 10.00 chattar Wilhelmina Hoffman, föreståndare på Svenskt Demenscentrum om demens.
Onsdagen den 2 maj klockan 10.00 chattar Anders Svenningsson, neurolog vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå om multipel skleros, MS.
8 vanliga frågor och svar om Parkinsons sjukdom
Se frågorna om Parkinsons sjukdom som Dag Nyholm, docent och specialistläkare i neurologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, har besvarat.
Kommentera denna artikel
JAg vill stlla en fråga till neurologen. Hur gör jag)
Inga har kommenterat på denna sida ännu