Kött den största riskfaktorn för Alzheimers sjukdom
En forskningssammanställning från USA, nyligen publicerat i tidskriften Journal of the American College of Nutrition, har sammanställt data som omhandlar kost från tio länder och data från observationsstudier om Alzheimers sjukdom och kost. Studien visar att ägg och mejeriprodukter ökar risken för att drabbas av Alzheimers, men att det är intag av kött som ökar risken allra mest.
Man tror at animalier ökar risken för Alzheimer på grund av mättat fett och en överkonsumtion av koppar och järn.
Ett tillräckligt intag av D-vitamin och ett högt intag av växtbaserad mat – grönsaker, frukt og fullkorn, minskade risken för Alzheimers sjukdom, enligt sammanställningen.
Vill du få mer kunskap om Parkinsons sjukdom?
Nu startar Netdoktors Kunskapsbrev om Parkinsons där du får råd som kan hjälpa dig eller din anhörige, info om behandlingsalternativ, nya forskningsrön och kunskap om vårdens skyldigheter. Direkt till din e-postadress.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu