Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Idag på Netdoktor: chatt om demens

Som anhörig till en demenssjuk kan diagnosen komma som en chock och inledningsvis kännas som ett tungt ansvar. Vardagen kan bli helt förändrad och anpassningen till en ny tillvaro kan först kännas svår.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-04-15

Annons

– Demenssjukdomar förändrar livet både för den som är sjuk och för de anhöriga. Men även om förändringen blir svår till en början finns det hjälp att få, säger Wilhelmina Hoffman, leg läkare, specialist i geriatrik och föreståndare för Svenskt demenscentrum (SDC).

Idag klockan 13.00 besvarar Wilhelmina Hoffman dina frågor om demens och demenssjukdomar. Ställ dina frågor till Wilhelmina Hoffman redan nu genom att klicka här.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-04-15 15:44 (12 år sen)

    Min sambo fick diagnosen Alzheimer för drygt 6 år sedan. Han har tagit Reminyl, 16 + 8 mg, men när jag skulle hämta ut senaste förpackningarna fick jag veta att 8 mg Reminyl inte längre finns att få. Varför? Han är 65 år.

  • Avatar Tidigare användare 2013-04-15 13:43 (12 år sen)

    Min pappa är 49 och har börjat glömma, repetera, irriterad och glömmer bort vart han är ibland . Finns det grader/nivåer på demens ? Der har börjat bli mer och mer för varje gång

  • Avatar Tidigare användare 2013-04-15 12:29 (12 år sen)

    Har en mamma som fyller 92. Tycker att hon börjar få så svårt att hitta ord. När vet man om det är demens eller vanligt ålderstecken?
    Mvh
    Ingrid

  • Avatar Tidigare användare 2013-04-15 12:22 (12 år sen)

    Hej, jag har fått lära mig att man kan motverka utveckling av demens. Dessa tillstånd sägs uppkomma på gr. av minskad tillförsel av syre, blod och näringsämnen till och i hjärnan samt ögongloben.
    I Polen gjordes ifjor en enorm kampanj där folk ute på torgen i bussar fick gratis undersökning av just detta. De förväntas få ca en miljon med gula fläcken inom 10 år. Gula fläcken är oftast ett tecken på att dessa minskade genomströmningar av näringsämnen gör att syncellerna i näthinnan - gula fläcken förtvinar, och - i förlängningen leder till demens.
    Utifrån ny forskning har det tagits fram receptfritt nytt medel som innehåller ämnen som vidgar de trånga blodbanorna och ökar alltså genomströmningen genom hjärnan och ut i ögonglobens alla hinnor.
    det är samtidigt antiinflammatoriskt. Det finns nu här också: Klarin perfekt heter det.
    Det innehåller extrakt av vilda blåbär, samt från tallbark. Antocyaner + pro-antocyaner. Därtill har det lagts en mängd samverkande viktiga näringsämen som 8 vitaminer, 5 mineraler, Lutein, zeaxantin, Omega3, och l-glutation.
    Av egen erfarenhet, mina föräldrar blev blinda, vet jag att mina problem försvunnit synen förbättrats ( är 72 år ) och samtliga av dem som fått dessa förskrivna, ( det gör dom i andra länder ) har fått betydligt förbättrad status i fråga om utvecklingen av olika demenstillstånd.
    Min fråga är vad tror du om detta, och- en annan, varför känner inte våra läkare till dessa möjligheter som andra stater kör fram hårt för att begränsa utvecklingen hos allmänheten.
    Här finns det på nätet, man kan googla om Klarin perfekt för mer information.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.