Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Forskare kan ha hittat hälsoboven i rött kött

Flera forskningsstudier har visat att det inte är bra för hälsa att äta för mycket rött kött. Rött kött ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar, men varför det är så finns det delade meningar om. Men nu kan forskare ha hittat boven – bakterier i magen äter upp ämnet karnitin, skriver Dn.se.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-04-08

Annons

Karnitin är ett ämne som det finns mycket av i rött kött. Efter att bakterierna i magen äter upp ämnet bryts det sedan ned till en gas som i sin tur omvandlas i levern till en kemikalie som kallas TMAO. Studien fann ett starkt samband mellan TMAO och åderförfettning, vilket kan leda till hjärtsjukdom och förtidig död.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.