Var fjärde svensk har magproblem
– Det är en förfärande hög siffra, särskilt som 75 procent har problemen minst varje vecka. Många gånger utan att göra något åt det, konstaterar Birgitta Rehnby, förbundsordförande Mag- och tarmförbundet, i ett pressmeddelande.
Undersökningen, som innefattar 1030 män och kvinnor mellan 18-79 år, visar också att problemen är vanligast förekommande bland de under 30 år. Där uppger en av tre att de lider av något slags magproblem.
Siffrorna släpps inför den nationella Mag-Tarmdagen som infaller i morgon den 17 oktober men hela resultatet från undersökningen väntas presenteras först i slutet av november.
Vill du få mer kunskap om inflammatorisk tarmsjukdom, IBD?
Genom att prenumerera på vårt kunskapsbrev om IBD får du tillgång till användbara tips och råd som kan förbättra din vårdupplevelse och öka din trygghet. Vi delar även information om olika behandlingsalternativ och presenterar de senaste forskningsrönen inom området.
Kommentera denna artikel
Nu kändes Wilhelm 1 som en enda reklamkampanj. Tycker inte det hör hemma i dessa kommentarer.
Tillbaka till magproblemen. Tror att orsakerna som båda tidigare inlägg gjort är helt riktiga. Tyvärr hjälper det inte att avstå antibiotika som skrivs ut i mängde av sjukvården. Den finns överallt idag, inte minst i vårt dricksvatten.
Det ligger mycket i vad Wilhelm1 skriver. En av de största bovarna är antibiotika som gör att en hälsosam tarmflora slås ut. När vi sedan har en kost som inte klarar av att återskapa den så leder det till en rad olika sjukdomar. Antibiotikakurerna börjar redan i spädbarnsåldern!! Sen finns det givetvis fler lösningar än det nämnda preparatet. Olika former av probiotika i kombination med fiberrika grönsaker och fullkorn skapar också en bra tarmhälsa och friskare liv.
Jag är inte förvånad. Läste i våras om en tysk undersökning där det bekräftades att fler än 63 % av befolkningen har en störd mikroflora nere i grovtarmen. Detta som en följd av den moderna maten, sött, stress, och att vår näring nuförtiden inte innehåller de ämnen som ger näring åt den goda floran. ( microbiota). En skadlig flora får man efter t.ex antibiotika, undermålig kost, stress och väldigt många fler faktorer. Ökad allegirisk, svagt immunförsvar, fetma, diabetes, IBS, IBD, UC, Crohns, m.fl. det var ytterligare många faktorer som räknades in under denna reaktion av en dålig tarmflora.
NY forskning i flera länder visar tydligt att om man transplanterar frisk och bra tarmflora fram och tillbaka mellan överfeta råttor, så följer både fetman och diabetes med den skadliga floran. På människor transplanterar man avföring från frisk tarmflora till patienter bl.a. svår diarrè och svåra tarmstörningar med samma effekt.
DET FINNS enkel hjälp. Avgifta och återställa tarmfloran med tillskott av koncentrat av Fruktooligosackarider som finns i särskild sort av jordärtskocka + blåstång. Ges i många länder till diabetiker med svår fetma, ( stabiliserar blodsockret också ) drar ut gammal jäsande mat ur tarmfickor som annars göder de skadliga bakterierna. Bildar ett skyddande slemskikt på insidan av tarmens väggar mot irriterande ämnen. Tarmens väggar avlastas och återhämtar sig i skydd av denna.
DÅ stammarna av de goda bakterierna tillväxer, tränger de efterhand ut dem som avger de skadliga ämnena. Därefter bidrar den goda bakteriefloran till immunförsvaret, bildar antiinflammatorisk smörsyra och ger viktiga bidrag till hela näringsomsättningen.
Nära 90 % av vårt immunförsvar tillkommer via de 1,5 kg bakterier vi har i grovtarmen.
Med enkel egenvård kan man avgifta och återställa den rätta balansen. Topinulin aktiv innehåller detta koncentrat av jordärtskocka + blåstång som ger denna effekten. Ni hittar den på: aktivsyn.se som skickar omgående.
Kan tillägga att produkten har alla certifikat GMP . Används i första hand inom vården i hela gamla östblocket vid alla former av tarmstörningar, svår fetma och diabetes.
Inga har kommenterat på denna sida ännu