Larm om salmonella i köttfärs
Från den 28 februari kan kött med salmonella ha sålts i Ica-butiker över hela Sverige. Produkterna rör Ica Basic blandfärs (50/50 nöt och gris, fetthalt 22 procent), Ica Basic nötfärs (fetthalt 20 procent) och Ica Blandfärs (50/50 nöt och gris, fetthalt 20 procent) i förpackningar mellan 900 och 2500 gram.
– Det har sålts från norr till söder. Och kan nog ha skickats ut i hela landet. Nu har det spärrats i kassorna, säger Janne Pettersson vid Ica:s pressjour.
I ett pressmeddelande skriver Ica att nötköttet kommer från Irland och fläskköttet från Danmark och Sverige.
Vill du få mer kunskap om inflammatorisk tarmsjukdom, IBD?
Genom att prenumerera på vårt kunskapsbrev om IBD får du tillgång till användbara tips och råd som kan förbättra din vårdupplevelse och öka din trygghet. Vi delar även information om olika behandlingsalternativ och presenterar de senaste forskningsrönen inom området.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu