Ehec-källan ännu okänd
Det pågår en smittspårning av ehec i Tyskland och hittills finns det inget som tyder på att gurkor eller andra grönsaker med ehec-bakterier har kommit till Sverige, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.
De svenskar som hittills drabbats har alla en koppling till resor i Tyskland. I pressmeddelandet skriver Livsmedelsverket att de bedömer risken att bli smittad av livsmedel i Sverige som mycket liten. Men för de som befinner sig i Tyskland kvarstår råden att följa de tyska myndigheternas rekommendationer att undvika att äta råa tomater, gurkor och sallad.
Livsmedelsverket uppmanar, precis som tidigare, att tvätta händerna innan matlagning och att skölja grönsaker noga.
Vill du få mer kunskap om inflammatorisk tarmsjukdom, IBD?
Genom att prenumerera på vårt kunskapsbrev om IBD får du tillgång till användbara tips och råd som kan förbättra din vårdupplevelse och öka din trygghet. Vi delar även information om olika behandlingsalternativ och presenterar de senaste forskningsrönen inom området.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu