Jag är kvinna, 32 år och har problem med matsmältningen. Det började för snart ett år sedan och förvärras hela tiden. Om jag äter mat som är svårsmält ex pytt i panna som det är både fett o proteiner i så kan jag kräkas upp det osmält 9 timmar senare. Jag vaknar på nätterna med lågt blodsocker, illamående och svimmningskänslor som går över om jag får i mig socker. När jag äter en kost med bara snabba kolhydrater så får jag inte problemen med magen. Min teori är att jag bryter ner maten väldigt långsamt och får då lågt blodsocker eftersom maten inte bryts ner till energi. Fick rådet av doktor att äta lite o ofta men då blev det värre för magen blev aldrig tom, jag kände mig proppmätt nästa gång det var dags att äta något. På nätterna blev jag riktigt dålig för jag kunde knappt få i mig något sockerhaltigt när magen redan var full. Nu försöker jag äta fett och proteinsnålt och att aldrig äta mig mätt, vilket är väldigt svårt. Jag är 168 cm lång o väger 50 kg. jag tål inte heller någon alkohol längre utan blir illamående o arytmi, svimmig av minsta intag. Vad är det för fel på min matsmältning??
Detta är nästan omöjligt att ger dig ett rätt svar. Matsmältningen sker ju inte bara i magsäcken och det är så många faktorer. Min rekommendation är att du ta kontakt med en gastroenterolog som bör finnas vid ditt sjukhus.