Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Risk för cancer av charkuteriprodukter


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-01-16

Annons

Personer som äter stora mängder charkuteriprodukter löper en ökar risk att drabbas av cancer i bukspittskörteln. Det visar en ny studie från Karolinska Institutet.

Den som äter 50 gram charkuteriprodukter, vilket motsvarar en korv eller två skivor bacon per dag, ökar risken för cancer i bukspottskörteln med hela 19 procent.

Annons
Annons

Studien är en sammanställning av 11 olika studier med sammanlagt 6 000 personer med cancer i bukspottkörteln.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.