Ehec-källan ännu okänd
Det pågår en smittspårning av ehec i Tyskland och hittills finns det inget som tyder på att gurkor eller andra grönsaker med ehec-bakterier har kommit till Sverige, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.
De svenskar som hittills drabbats har alla en koppling till resor i Tyskland. I pressmeddelandet skriver Livsmedelsverket att de bedömer risken att bli smittad av livsmedel i Sverige som mycket liten. Men för de som befinner sig i Tyskland kvarstår råden att följa de tyska myndigheternas rekommendationer att undvika att äta råa tomater, gurkor och sallad.
Livsmedelsverket uppmanar, precis som tidigare, att tvätta händerna innan matlagning och att skölja grönsaker noga.
Så kan Viruseptin hjälpa dig att stå emot höstens förkylningar
Gör dig och familjen redo för hösten! Munspray, nässpray och sugtabletter från Viruseptin förebygger förkylning och influensasymtom, och förkortar sjukdomstiden om ni redan blivit sjuka.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu