Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Rött kött och charkprodukter medför risker


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-03-15

Annons

Personer som äter mycket rött kött och charkprodukter har större risk att få hjärt-kärlsjukdom och vissa former av cancer, till exempel tjock- och ändtarmscancer.

Livsmedelsverket gjorde en undersökning över svenskarnas köttkonsumtion för över tio år sedan och den visade att vi i snitt åt 500 gram rött kött och charkprodukter i veckan. Jämfört med andra länder i Europa är det en relativt låg konsumtion. Livsmedelsveket beslutade därför att inte införa råd för hur mycket kött man bör äta.

Annons
Annons

Nu har en ny undersökning gjorts och när resultaten är färdigställda över hur stor konsumtionen är kommer Livsmedelsverket att bedöma om det finns anledning att införa ett råd om kött och chark.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.