Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Lite choklad kan minska risken för hjärtsvikt

Annons

Ett litet intag av choklad kan vara bra för att undvika risken för hjärtsvikt, visar en ny studie som publiceras i the Circulation. Hjärtsvikt innebär att hjärtat inte orkar pumpa blod så att alla celler i kroppen syresätts, och det är ett tillstånd som är dödligare än de vanligaste cancerformerna i Sverige, rapporterar Vetenskapsradion.

En långtidsuppföljning av drygt 30 000 kvinnor i Västmanland och Uppland under åren 1998 till 2006 visar att det kan vara bra att äta 30 gram choklad i veckan. Och orsaken till att det kan vara bra att äta lite choklad någon enstaka gång i veckan är för att blodtrycket sänks.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.