Forskare kan ha hittat hälsoboven i rött kött
Flera forskningsstudier har visat att det inte är bra för hälsa att äta för mycket rött kött. Rött kött ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar, men varför det är så finns det delade meningar om. Men nu kan forskare ha hittat boven – bakterier i magen äter upp ämnet karnitin, skriver Dn.se.
Karnitin är ett ämne som det finns mycket av i rött kött. Efter att bakterierna i magen äter upp ämnet bryts det sedan ned till en gas som i sin tur omvandlas i levern till en kemikalie som kallas TMAO. Studien fann ett starkt samband mellan TMAO och åderförfettning, vilket kan leda till hjärtsjukdom och förtidig död.
Kommentera denna artikel
Undrar när folk ska börja inse att alla människor har olika former av ämnesomsättning och man kan därför inte säga generellt att det är bra eller dåligt att äta ett visst livsmedel..
Varför tillåts läsk i den omfattningen som är vanligt i varje livsmedelsaffär?
Jag kan slå vad om vad som helst, att våra barn skulle må mycket bättre om
restriktioner genomfördes. Man kan börja med att ålders-begränsa köpet
som när ölen ska inhandlas.
I processen ingår att läsk tillverkarna kontrolleras, vad det gäller sockerhalten i läsken.
Det är beklagligt att dessa våra ungdomar blir fetare och fetare, sitter fram
för datorer mesta tiden av dygnet.Många vet inte vad idrott är!
Energidrycker borde förbjudas omgående!
Inga har kommenterat på denna sida ännu