Mindre socker kan ge ett bättre liv
I Storbritannien har man genomfört en satsning för att minska mängden salt i flera livsmedelsprodukter med 40 procent under en femårsperiod. Nu vill man göra en liknande satsning när det gäller socker.
Fetma och övervikt kan förebyggas
Skulle man på en femårsperiod minska sockerhalten i sötade drycker med 40 procent skulle det ge en genomsnittlig minskning med 38,4 kalorier per dag i slutet av satsningen. För den brittiska befolkningen skulle det innebära att 500 000 fall av övervikt och 1 miljon fall av fetma skulle förebyggas.
Och det skulle i sin tur kunna förebygga omkring 300 000 fall av diabetes typ två under de kommande två årtiondena, enligt en studie av professor Graham MacGregor och hans kollegor vid Queen Mary University of London. Sockret som försvinner från dryckerna ska inte ersättas med konstgjorda sötningsmedel.
Kommentera denna artikel
Och så var det detta ständiga fegande hit & dit igen då.
Varför inte skippa sötade drycker till 100% punkt slut?
Att detta skall vara såå svårt då?
Nejdå man måste supa lite, man måste röka lite, man måste använda
lite heroin etc. (Ironi)
Absolut inte sluta helt med det förkastliga.
Vad är man räd för?
Att sockerindustrin skall bli fattiga?
Att insulinkrängarna skall bli fattiga?
Arbetstillfällen som försvinner?
Läkare som får färre "kunder"
Arbetslösa "dietister"?
Färre som handlar på ICA?
Sämre lönsamhet för MCD?
Eller vad?
Ingen kommer ihåg ynkliga fegisar oavsett vad det
gäller.
Troligen sant eftersom socker har en starkt hormonell effekt via sin insulinutlösande effekt. Insulin är ett påverkbart hormon. En kost med mycket socker och moderna kolhydrater driver upp detta och sedan kan insulinresisstens bukfetma och metabolt syndrom lätt följa.
Men hur gick det med saltminskningen? Läste nyss att låg salthalt kan vara farligare än hög och att dödligheten ökade för de hjärtpatienter som följde råden att dra ned på salt för att "tjäna" 3mm lägre blodtryck. Uppföljning den här gången !
Inga har kommenterat på denna sida ännu