Bättre med intervallträning vid diabetes typ 2
En ny studie jämförde effekten av olika former av promenader. Intervallträning innebär att tempot varieras under promenaden. En grupp av försökspersoner fick gå i jämn promenadtakt och en annan grupp gick i treminutersintervaller där snabb takt växlades med lugnare takt. Personerna fick träna i fyra månader, en timma om dagen, fem dagar i veckan.
Trots att de två träningsformerna innebar samma totala energiåtgång var det stora skillnader i vilken effekt träningen fick på blodsockret, skriver Sveriges Radio.
Effekten av att öka farten förklaras av att träningen påverkar och förbättrar insulinets påverkan på musklerna och gör att musklerna blir bättre på att ta upp och utnyttja sockret i blodet.
Hur tränar du? Kommentera artikeln direkt här nedan.
Lever du med typ 2-diabetes?
Då vi vill bjuda in dig att delta i en enkätundersökning. Vi vill öka förståelsen om hur personer med typ 2-diabetes upplever sin behandling och vilka behov som finns.
Kommentera denna artikel
Man ökar ju och lägger förbränningen och ämnesomsättningen på en högre nivå med ett intervall, men då borde man ju kanske utföra hela träningen på den högre nivån.
Det vore kanske något som man borde provat samtidigt.
Inga har kommenterat på denna sida ännu