Risk för cancer av charkuteriprodukter
Personer som äter stora mängder charkuteriprodukter löper en ökar risk att drabbas av cancer i bukspittskörteln. Det visar en ny studie från Karolinska Institutet.
Den som äter 50 gram charkuteriprodukter, vilket motsvarar en korv eller två skivor bacon per dag, ökar risken för cancer i bukspottskörteln med hela 19 procent.
Studien är en sammanställning av 11 olika studier med sammanlagt 6 000 personer med cancer i bukspottkörteln.
Lever du med en MPN-diagnos?
Då vill vi bjuda in dig till att delta i en enkätundersökning. Syftet med undersökningen är att skapa en djupare förståelse för de känslor och upplevelser som patienter med MPN står inför. Genom att ta del av dina erfarenheter kan vi identifiera områden där förbättringar och stöd behövs mest.
Kommentera denna artikel
Det är konstigt att inte läkare informerar patienterna om vad vi inte ska äta eller dricka. Alla vet väl att socker ger tumörerna näring till att växa vidare.Och EU ger 50 miljarder till jordbruksstöd för att de ska kunna producera skräpmat som lägger grunden till cancer. Produkter från växtriket som hör till det hälsosamma valet är dyrare än kött, det borde väl vara tvärtom att största stödet ska gå till hälsosamma produkter. I USA går 70% av växter till föda till djuren för att producenterna ska kunna fortsätta att producera billigt kött och människorna blir fetare och fetare. För 100 år sedan var det ovanligt att någon var tjock. Vi människor måste börja att inleda ett samarbete med våra kroppar att ge den det behöver och inte vad individen vill, så att kroppen får möjlighet att renovera sig själv med det immunförsvar vi har
men om man bara har studerat personer med cancer, kan man väl inte komma till den här slutsatsen.....
Inga har kommenterat på denna sida ännu