Charkvaror och tonfisk kan öka risken för bröstcancer
I den nya studien, som publicerats i tidskriften Cancer Causes & Control, har forskarna följt cirka 8 000 kvinnor ur studien Breast Cancer Health Disparities Study. Samtliga deltagares intag av charkprodukter, rött kött och fisk registrerades så även insjuknandet i cancer.
Rött kött och tonfisk ökar risken för bröstcancer
Resultatet visar att de latinamerikanska deltagarna som åt mest rött kött och charkvaror hade 42 procent ökad risk att få bröstcancer jämfört med de kvinnor som åt mindre. Forskarna kunde också se att bland kvinnor med annat ursprung som åt mest tonfisk ökade risken att få bröstcancer med 25 procent jämfört med de som åt minst. Det skriver Läkare för framtiden på sin hemsida.
Vill du få mer detaljerad information om studien? Abstract till studien hittar du här
Lever du med en MPN-diagnos?
Då vill vi bjuda in dig till att delta i en enkätundersökning. Syftet med undersökningen är att skapa en djupare förståelse för de känslor och upplevelser som patienter med MPN står inför. Genom att ta del av dina erfarenheter kan vi identifiera områden där förbättringar och stöd behövs mest.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu