Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Akrylamid gav inte fler cancerfall


Publicerad den: 2009-02-23

Annons

Det har funnits varningar om att akrylamid i mat som lagas under hög temperatur, till exempel chips, ger en ökad risk för cancer, men en stor undersökning visar att risken för äggstockscancer inte ökar. I Uppsala och Västmanlands län har 61 000 kvinnor som åt mat med förhöjd akrylamid undersökts, men de fick inte mer äggstockscancer än andra kvinnor. Forskarna utesluter dock inte en ökad cancerrisk med extremt mycket akrylamid.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.