Mer grönsaker i kosten minskar risken för bröstcancer
I den aktuella studien, som publicerats i tidskriften American Journal of Clinical Nutrition, har forskarna följt 335 054 kvinnor under 11,5 års tid.
Resultatet visar att de kvinnor som åt mest grönsaker löpte 13 procent mindre risk att drabbas av bröstcancer än de kvinnor som åt minst. För icke-hormonkänslig bröstcancer var riskminskningen 26 procent och för hormonkänslig 9 procent, skriver Läkare för framtiden i en artikel.
Forskarna drar slutsatsen att studien stödjer tidigare evidens för att ett högt intag av grönsaker är kopplad till en lägre risk för bröstcancer.
De kvinnor som deltog i studien befann sig inom ramen för EPIC-studien (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition)
Leva med spridd bröstcancer
Öka din kunskap om din eller din närståendes situation. Behandling, rättigheter, stöd och användbar information.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu