Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Cancer

Praktiska råd som kan förbättra livskvaliteten för dig med cancer

Det finns mycket man kan göra för att förbättra sin livskvalitet vid cancer. Många mår bäst av att försöka bibehålla de rutiner och sociala kontakter de hade innan de blev sjuka. Varierad och hälsosam kost samt fysisk aktivitet kan ge bättre förutsättningar för att klara av sjukdomen och behandlingen. Här har vi samlat några texter som du med cancer kan ha nytta av.


Publicerad den: 2021-06-10

Annons

Här är några tester du med cancer kan ha nytta av:

Fysisk aktivitet:

Kostråd och råd rörande magproblem:

Fertilitet: 

Vad är standardiserat vårdförlopp, ledtider och multidisciplinär konferens?

Som cancerpatient kommer man också stöta på en hel del nya begrepp såsom: kontaktsjuksköterska, standardiserat vårdförlopp, ledtider och multidisciplinär konferens. I Netdoktor artikel ”Åtta frågor och svar om cancervård” kan får du lära dig mer om några begrepp som du kan tänkas stöta på. I artikeln hittar du även en lista på patientföreningar som du kan ha nytta av.  Gå till artikeln genom att klicka här!

Utbildning om spridd bröstcancer?
Just nu kan du gå en webbaserad och gratis utbildning om spridd bröstcancer (metastaserad bröstcancer). Klicka för att gå till utbildningen!

Hur är det att leva med bröstcancer? Delta i enkät och berätta!

Vi söker dig som har eller som har haft bröstcancer till att delta i en enkätundersökning. I enkäten får du svara på frågor om hur du upplevt hälso- och sjukvården och din sjukdom. Syftet med undersökningen är att öka kunskapen om hur livet med bröstcancer är för de som drabbats. Klicka här för att delta i enkätundersökningen!

Gratis och webbaserad utbildning om patienträttigheter

Vet du hur lång tid det som högst bör ta att få ett vårdbesök? Eller när man har rätt till fast läkarkontakt, fast vårdkontakt eller en ny medicinsk bedömning, så kallad second opinion? Inte? Då ska du gå Netdoktor utbildning om patientlagen. Utbildningen är webbaserad och helt kostnadsfri.  Gå till utbildningen om patientlagen och få koll på ditt barns och dina egna rättigheter här!

 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.