Skinka och salami dåligt för dina barn
Risken för att drabbas av tarmcancer senare i livet ökar bland barn som äter skinka och salami dagligen. Det menar välgörenhetsorganisationen World Cancer Research Fund (WCRF) som varnar för att ge sina barn skinka, korv eller någon annan typ av charkvara som innehåller bearbetat kött. WCRF menar att risken för att drabbas av tarmcancer ökar ju mer charkvaror man äter.
Än så länge har det inte gjorts någon forskning på barn men organisationen hävdar att bevisen vad gäller cancerrisken för vuxna är så pass starka att man bör tänka på sina barn. Från fem års ålder bör man vänja sina barn att äta mer hälsosamt så att de får nyttiga matvanor i tidigt skede av livet. Skinka bör därför undvikas helt eller endast ges till barnen någon enstaka gång, och intaget av rött kött bör begränsas till max 500 gram i veckan, anser WCRF.
Hur bra koll har du på RS-virus?
Vilka personer riskerar att drabbas hårdast av RS-virus? Hur skyddar man sig egentligen bäst för att slippa bli smittad? Här kan du testa dina kunskaper om RS-virus.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu