Fler barn får diagnosen uppgivenhetssyndrom
Antalet barn med diagnosen uppgivenhetssyndrom har ökat från 28 till 52 barn mellan åren 2014 och 2015. Detta gäller barn med svenskt personnummer. För barn utan svenskt personnummer, och med så kallat reservnummer, var motsvarande siffror 68 respektive 89.
Siffrorna från Socialstyrelsens patientregister är något osäker men har ändå resulterat i att myndigheten nyligen hade ett internt möte i frågan. Något som framkom var att orsaken till ökning till mångt och mycket är oklar. Därför ska myndigheten nu inleda en förstudie för att få fram säkrare uppgifter om hur situationen verkligen ser ut. Därefter kan de ta ställning till samverkan med Migrationsverket samt behov av revidering av myndighetens vägledning ”Barn med uppgivenhetssyndrom”.
Hur bra koll har du på RS-virus?
Vilka personer riskerar att drabbas hårdast av RS-virus? Hur skyddar man sig egentligen bäst för att slippa bli smittad? Här kan du testa dina kunskaper om RS-virus.
Kommentera denna artikel
På tiden att uppmärksamma den fruktansvärda tillstånd som kan drabba ett barn.Att bli apatiskt och uppgivet.Jag själv,först långt in i vuxen ålder, förstått att jag gått igenom detta och blev präglad av detta i hela mitt liv.Vid 2 års ålder dog min mamma och jag hade ingen som var mig nära då så jag hamnade hos alldeles främmande människor. Efter en tid hamnade jag i mkt långvarig period av apati;jag ååt inget, minns att jag blev tvångsmatad.Jag bara satt på en och samma plats på en pall,kände mig tryggare på denna pallen tror jag.Vuxna omkring var inte snälla mot mig, slösade ej med värmen och vänlighet. Det pågått länge så länge att jag själv minns mitt tillstånd, delvis fick jag det berättat. Inget barn skall tillåtas att bli uppgivet.Inget,varken med svsvenskt persnr eller annat.
Inga har kommenterat på denna sida ännu