Barnmat värre än skräpmat
Vissa matprodukter som är tilltänkta för spädbarn innehåller i vissa fall mer socker och transfetter än skräpmat. Det konstaterar den brittiska lobbygruppen CFC, Children’s food campaign.
– Resultatet av den här undersökningen är skrämmande. Mycket av den mat som marknadsförs för bebisar och småbarn sägs i reklamen vara hälsosam. I själva verket, räknat i socker och mättat fett, så är en del sämre än skräpmat, säger taleskvinnan Christine Haigh.
Bland annat hittades mer socker i vissa sorters skorpor, jämfört med chokladkex. Dessutom visade sig Toddler’s Own Mini Cheese Biscuit – ”bebisarnas eget ostkex”, innehålla mer transfetter per 100 gram jämfört med en Quarterpounder-burgare från McDonald’s. Cow & Gate, som är några av de producenter som kritiserats har tills vidare omedelbart stoppat sin produktion av småbarnskex som en följd av CFC:s studie.
Hur bra koll har du på RS-virus?
Vilka personer riskerar att drabbas hårdast av RS-virus? Hur skyddar man sig egentligen bäst för att slippa bli smittad? Här kan du testa dina kunskaper om RS-virus.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu