Trendigt att äta glutenfritt
Data från hälsoundersökningar mellan 2009 och 2014 har analyserats av amerikanska forskare. Resultaten visar att antalet glutenintoleranta har legat på en jämn nivå, samtidigt som antalet människor som följer glutenfri diet har ökat år för år.
Tillgången till glutenfria produkter har ökat och allt fler anser att det är hälsosammare, men det är också fler som diagnostiserar sig själva som glutenintoleranta och då väljer bort det.
Äter du helst glutenfritt trots att du inte är diagnostiserad glutenintolerant? Kommentera direkt under nyheten!
Kommentera denna artikel
Jag har efter flera försök att få ytterligare hjälp med mina magsmärtor från VC testat glutenfri kost. Jag kunde inte ligga på rygg utan att hela skuldran /revbenen hoppade av smärta. Minsta beröring gjorde ont längst vänstra revbenen. Min läkare menade att dom inte går vidare med utredningen, då blod och avföringsprovet inte visade något, "för att det är onödigt". Jag fick diagnosen IBS och rådet att testa inolaxol och lära mig leva med det. Smärtan under revbenen / ut längst vänstra skuldran försvann med glutenfri kost, men jag fick fortfarande uppstötningar en tid efter. Jag har testat att äta gluten 1 gång i veckan de senaste veckorna och då en liten mängd för att verkligen kunna avgöra om jag reagerar. Så fort jag äter en liten bit av något med gluten så börjar magen bubbla och sedan uppstötningar och efter det kommer smärtan under revbenen tillbaka. Jag får även utslag på händerna som kliar hysteriskt i några sekunder för att sedan försvinna. Jag ser ingen anledning att äta gluten men jag har alltid ätit ren" mat förutom bröd och pasta och det blir ingen större omställning för mig annat än att jag lärt mig baka glutenfritt bröd. Dock så tål jag inte längre laktos heller så det är mer komplicerat men värt det. Nu väntar jag bara på att bomullskallen ska klarna och kanske kanske beror mina panikattacker och depression på gluten.
Jag har efter flera försök att få ytterligare hjälp med mina magsmärtor från VC testat glutenfri kost. Jag kunde inte ligga på rygg utan att hela skuldran /revbenen hoppade av smärta. Minsta beröring gjorde ont längst vänstra revbenen. Min läkare menade att dom inte går vidare med utredningen, då blod och avföringsprovet inte visade något, "för att det är onödigt". Jag fick diagnosen IBS och rådet att testa inolaxol och lära mig leva med det. Smärtan under revbenen / ut längst vänstra skuldran försvann med glutenfri kost, men jag fick fortfarande uppstötningar en tid efter. Jag har testat att äta gluten 1 gång i veckan de senaste veckorna och då en liten mängd för att verkligen kunna avgöra om jag reagerar. Så fort jag äter en liten bit av något med gluten så börjar magen bubbla och sedan uppstötningar och efter det kommer smärtan under revbenen tillbaka. Jag får även utslag på händerna som kliar hysteriskt i några sekunder för att sedan försvinna. Jag ser ingen anledning att äta gluten men jag har alltid ätit ren" mat förutom bröd och pasta och det blir ingen större omställning för mig annat än att jag lärt mig baka glutenfritt bröd. Dock så tål jag inte längre laktos heller så det är mer komplicerat men värt det. Nu väntar jag bara på att bomullskallen ska klarna och kanske kanske beror mina panikattacker och depression på gluten.
Jag har efter flera försök att få ytterligare hjälp med mina magsmärtor från VC testat glutenfri kost. Jag kunde inte ligga på rygg utan att hela skuldran /revbenen hoppade av smärta. Minsta beröring gjorde ont längst vänstra revbenen. Min läkare menade att dom inte går vidare med utredningen, då blod och avföringsprovet inte visade något, "för att det är onödigt". Jag fick diagnosen IBS och rådet att testa inolaxol och lära mig leva med det. Smärtan under revbenen / ut längst vänstra skuldran försvann med glutenfri kost, men jag fick fortfarande uppstötningar en tid efter. Jag har testat att äta gluten 1 gång i veckan de senaste veckorna och då en liten mängd för att verkligen kunna avgöra om jag reagerar. Så fort jag äter en liten bit av något med gluten så börjar magen bubbla och sedan uppstötningar och efter det kommer smärtan under revbenen tillbaka. Jag får även utslag på händerna som kliar hysteriskt i några sekunder för att sedan försvinna. Jag ser ingen anledning att äta gluten men jag har alltid ätit ren" mat förutom bröd och pasta och det blir ingen större omställning för mig annat än att jag lärt mig baka glutenfritt bröd. Dock så tål jag inte längre laktos heller så det är mer komplicerat men värt det. Nu väntar jag bara på att bomullskallen ska klarna och kanske kanske beror mina panikattacker och depression på gluten.
Jag har efter flera försök att få ytterligare hjälp med mina magsmärtor från VC testat glutenfri kost. Jag kunde inte ligga på rygg utan att hela skuldran /revbenen hoppade av smärta. Minsta beröring gjorde ont längst vänstra revbenen. Min läkare menade att dom inte går vidare med utredningen, då blod och avföringsprovet inte visade något, "för att det är onödigt". Jag fick diagnosen IBS och rådet att testa inolaxol och lära mig leva med det. Smärtan under revbenen / ut längst vänstra skuldran försvann med glutenfri kost, men jag fick fortfarande uppstötningar en tid efter. Jag har testat att äta gluten 1 gång i veckan de senaste veckorna och då en liten mängd för att verkligen kunna avgöra om jag reagerar. Så fort jag äter en liten bit av något med gluten så börjar magen bubbla och sedan uppstötningar och efter det kommer smärtan under revbenen tillbaka. Jag får även utslag på händerna som kliar hysteriskt i några sekunder för att sedan försvinna. Jag ser ingen anledning att äta gluten men jag har alltid ätit ren" mat förutom bröd och pasta och det blir ingen större omställning för mig annat än att jag lärt mig baka glutenfritt bröd. Dock så tål jag inte längre laktos heller så det är mer komplicerat men värt det. Nu väntar jag bara på att bomullskallen ska klarna och kanske kanske beror mina panikattacker och depression på gluten.
Jag har efter flera försök att få ytterligare hjälp med mina magsmärtor från VC testat glutenfri kost. Jag kunde inte ligga på rygg utan att hela skuldran /revbenen hoppade av smärta. Minsta beröring gjorde ont längst vänstra revbenen. Min läkare menade att dom inte går vidare med utredningen, då blod och avföringsprovet inte visade något, "för att det är onödigt". Jag fick diagnosen IBS och rådet att testa inolaxol och lära mig leva med det. Smärtan under revbenen / ut längst vänstra skuldran försvann med glutenfri kost, men jag fick fortfarande uppstötningar en tid efter. Jag har testat att äta gluten 1 gång i veckan de senaste veckorna och då en liten mängd för att verkligen kunna avgöra om jag reagerar. Så fort jag äter en liten bit av något med gluten så börjar magen bubbla och sedan uppstötningar och efter det kommer smärtan under revbenen tillbaka. Jag får även utslag på händerna som kliar hysteriskt i några sekunder för att sedan försvinna. Jag ser ingen anledning att äta gluten men jag har alltid ätit ren" mat förutom bröd och pasta och det blir ingen större omställning för mig annat än att jag lärt mig baka glutenfritt bröd. Dock så tål jag inte längre laktos heller så det är mer komplicerat men värt det. Nu väntar jag bara på att bomullskallen ska klarna och kanske kanske beror mina panikattacker och depression på gluten.
Äter glutenfritt sedan fem år. Har ingen diagnos bortsett från att jag har ulcerös kolit. Genom glutenfri kost håller jag skoven borta. Dock finns andra saker jag måste se upp med för att inte tarmarna ska ta stryk, ex vin, jäst, fiberrika produkter och kött, för att bara nämnar några. Men värst är gluten och vita viner samt rött kött.
Tyvärr har min läkare sagt att kosten inte har något med min sjukdom att göra. Och dum som jag är ibland så litar jag på honom och börjar äta bröd, som är så gott. Och som en klocka så tar det cirka tre veckor och sedan börjar sjukdomen sätta fart. Så med andra ord är det bästa att kanske lita på sig själv och sin kroppskännedom.
Äter glutenfritt sedan fem år. Har ingen diagnos bortsett från att jag har ulcerös kolit. Genom glutenfri kost håller jag skoven borta. Dock finns andra saker jag måste se upp med för att inte tarmarna ska ta stryk, ex vin, jäst, fiberrika produkter och kött, för att bara nämnar några. Men värst är gluten och vita viner samt rött kött.
Tyvärr har min läkare sagt att kosten inte har något med min sjukdom att göra. Och dum som jag är ibland så litar jag på honom och börjar äta bröd, som är så gott. Och som en klocka så tar det cirka tre veckor och sedan börjar sjukdomen sätta fart. Så med andra ord är det bästa att kanske lita på sig själv och sin kroppskännedom.
Äter glutenfritt sedan fem år. Har ingen diagnos bortsett från att jag har ulcerös kolit. Genom glutenfri kost håller jag skoven borta. Dock finns andra saker jag måste se upp med för att inte tarmarna ska ta stryk, ex vin, jäst, fiberrika produkter och kött, för att bara nämnar några. Men värst är gluten och vita viner samt rött kött.
Tyvärr har min läkare sagt att kosten inte har något med min sjukdom att göra. Och dum som jag är ibland så litar jag på honom och börjar äta bröd, som är så gott. Och som en klocka så tar det cirka tre veckor och sedan börjar sjukdomen sätta fart. Så med andra ord är det bästa att kanske lita på sig själv och sin kroppskännedom.
Äter glutenfritt sedan fem år. Har ingen diagnos bortsett från att jag har ulcerös kolit. Genom glutenfri kost håller jag skoven borta. Dock finns andra saker jag måste se upp med för att inte tarmarna ska ta stryk, ex vin, jäst, fiberrika produkter och kött, för att bara nämnar några. Men värst är gluten och vita viner samt rött kött.
Tyvärr har min läkare sagt att kosten inte har något med min sjukdom att göra. Och dum som jag är ibland så litar jag på honom och börjar äta bröd, som är så gott. Och som en klocka så tar det cirka tre veckor och sedan börjar sjukdomen sätta fart. Så med andra ord är det bästa att kanske lita på sig själv och sin kroppskännedom.
Äter glutenfritt sedan fem år. Har ingen diagnos bortsett från att jag har ulcerös kolit. Genom glutenfri kost håller jag skoven borta. Dock finns andra saker jag måste se upp med för att inte tarmarna ska ta stryk, ex vin, jäst, fiberrika produkter och kött, för att bara nämnar några. Men värst är gluten och vita viner samt rött kött.
Tyvärr har min läkare sagt att kosten inte har något med min sjukdom att göra. Och dum som jag är ibland så litar jag på honom och börjar äta bröd, som är så gott. Och som en klocka så tar det cirka tre veckor och sedan börjar sjukdomen sätta fart. Så med andra ord är det bästa att kanske lita på sig själv och sin kroppskännedom.
Inga har kommenterat på denna sida ännu