Det råder så olika bud om man kan äta produkter som innehåller spår av vete när man är glutenintolerant. På vissa ställen läser man att de innehåller så lite mängd att det inte är farligt medan andra människor inte äter produkter som kan innehålla spåämnen. Produkterna i sig är egentligen glutenfria. Det är bara det att de är producerade i samma miljö som andra produkter som innehåller gluten. Ett bra exempel är marabou choklad som egentligen är glutenfri men kan innehålla spårämnen då den är producerad i samma miljö som marabou digestive choklad. Därför märks alla deras produkter med kan innehålla spår av vete.
Känsligheten för gluten varierar mellan individer, därför kan men ej säga att det är helt riskfritt för alla att äta det som kan innehålla mkt små mängder av vetegluten.
Erfarenhetsmässigt är det dock bara en liten del av de som är glutenintoleranta som kan få problem av dessa produkter. Märkningen kan innehålla spår av vete görs som konsumentupplysning, sedan får man själv ta ställning till hur man vill göra med dessa produkter.