Har haft ämnes allergi sedan 7-8 år tillbaka.Första allergireaktionen uppstod efter jag ätit en tacopaj!Första åren kom reaktioner efter intag av mat eller produkter innehållande citronsyra o vissa kryddor(chili cayenne)Numer reagerar jag ej på kryddorna men det har visats sig att citronsyra måste jag undvika till 100%. Övriga ämnen som jag endast sparsamt kan inta är: Askorbinsyra,Natriumaskorbat (300,301),Natriumnitrit(250),Vanilin(vanilj går utmärkt?)Panodil (stearinsyra)Min allergi visar sig med att läppar o kind(Höger)svullnar kraftigt,varefter det tar ca en vecka innan svullnaden helt gått tillbaka(med betapred går svullnaden ner på fyra dagar ca)gillar allmänt inte kortison,finns det någon annan allergimedicin som har snällare biverkningar? Har du/ni hört talas om något liknande fall? PS. citroner o apelsiner går utmärkt att inta ds.ps2 har ej någon som helst övrig matallergi eller annan ds
Varken jag eller av mig tillfrågade nämligen gurun inom skandinavisk födoämnesallergi Docent Ulf Bengtsson Allergisekt Sahlgrenska Sjh eller klinisk farmakolog eller två dietister, ser nåt kausalsamband eller gemensam nämnare tyvärr på din beskrivning.
Vänliga hälsningar
Reidar Grönneberg
Överläkare, lung- och allergispecialist.